LPG & Diesel

E&A Autogas heeft een revolutionair systeem voor u beschikbaar: Het ECOMIX Dual Fuel System. Dit kan de bedrijfskosten van iedere dieslmotor terugdringen.

Verbeterde brandstofefficiƫntie

Wist u dat slechts zo'n 70-75% van de diesel in de cilinder verbrandt? De rest gaat verloren door verbranding in het uitlaatspruitstuk of belandt onverbrand in de atmosfeer.
In ons systeem gebruiken we een tweede brandstof om de verbranding te verbeteren tot 98%. De elektronisch bestuurde injectie van lpg in de toevoerlucht resulteert in een verbeterde verbranding, zodat minder diesel nodig is om hetzelfde vermogen en koppel te produceren.

Het is een simpele rekensom: verbrand 25% meer brandstof in plaats van het in de atmosfeer uit te stoten, en u krijgt gegarandeerd een verhoogde brandstofefficiƫntie.

Verminderde uitstoot

Tests hebben aangetoond dat een efficiƫnte verbranding en het voltooien van het verbrandingsproces in de cilinder de uitstoot van fijnstof met circa 80% vermindert. De uitstoot kan verder worden teruggedrongen door middel van een katalysator in het uitlaatsysteem. Minder emissie betekent minder belasting voor het mileu. Dus niet alleen goed voor uw portemonee, maar ook goed voor uw omgeving.

Verbeterd rijgedrag

Het rijgedrag van het voertuig en het comfort van de chauffeur worden verbeterd, en (misschien wel het belangrijkste) vermoeidheid van de chauffeur wordt verminderd. Dit laatste komt doordat de chauffeur minder vaak hoeft te schakelen als gevolg van de verbeterde vermogen/koppelcurve.

We realiseren een consequente besparing op de brandstofkosten van 30%, en een volledige betrouwbaarheid van zowel het voertuig als het diesel/lpg-systeem.

RDW erkend

Erkend RDW
LPG Inbouwstation